ElektrA*-=TeaM=-

ElektrA*T3am Cei mai buni Playeri
 
AcasaPortalCalendarFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare

Distribuiți | 
 

 intrebari frecvente (hack )

In jos 
AutorMesaj
ciucanul
n00b
n00b


Mesaje : 44
Data de înscriere : 05/08/2008
Varsta : 23
Localizare : miercurea ciuc

MesajSubiect: intrebari frecvente (hack )   Mar Aug 05, 2008 7:59 pm

Q: Cum pot sã-mi dau seama daca sunt deja un hacker?
Q: O sã mã оnveþi cum sã fiu un hacker?
Q: Cвnd pot sã оncep?
Q: Cвnd trebuie sã оncepi? Este prea tвrziu pentru mine sã оnvãþ?
Q: Cвt o sã dureze pвnã devin un hacker?
Q: Sunt Visual Basic sau C# limbaje bune pentru оncepãtori?
Q: O sã mã оnveþi cum sã sparg un sistem, sau cum sã sparg programe?
Q: Cum aflu parola unui cont?
Q: Cum pot sã intru/citesc/monitorizez cãsuþa de mail a altcuiva?
Q: Cum pot sã fur drepturile de operator pe IRC?
Q: Poti sã оmi recomanzi cвteva cãrti utile?
Q: Trebuie sã ºtiu matematicã ca sã devin hacker?
Q: Ce limbaj ar trebui sã оnvãþ prima datã?
Q: Ce fel de calculator am nevoie?
Q: Vreau sã contribui. Poþi sã mã ajuþi sã aleg o problemã la care sã lucrez?
Q: Trebuie sã urãsc Microsoft?
Q: Programele open-source pun programatorii оn imposibilitatea de a caºtiga bani?

Q: Cum incep? Unde gãsesc o versiune de Unix?Q:
Cum ºtiu dacã sunt deja un hacker?
A:
Pune-þi urmãtoarele оntrebãri:

Vorbeºti cod fluent?

Te identifici cu scopul ºi valorile comunitãþii hackerilor ?

Ai fost numit hacker de cãtre un membru recunoscut al comunitãþii?

Dacã poþi rãspunde da la toate cele trei оntrebãri atunci eºti deja un hacker. Douã nu sunt suficiente.

Primul test vizeazã cunoºtinþele. Probabil cã ai rãspuns da dacã ai minimul descris mai sus. Treci fãrã probleme dacã ai scris o cantitate apreciabilã de cod pentru un proiect open-source.

A doua оntrebare vizeazã atitudinea. Dacã cele cinci principii ale hackerilor ti s-au pãrut obiºnuite, asemãnвndu-se mai mult cu modul cum trãieºti decвt cu o poveste, te apropii de un raspuns afirmativ. Aceasta e prima jumãtate, cealaltã vrea sã afle cвt de mult de identifici cu proiectele pe termen lung ale comunitãþii.

Aici am enumerat cвteva dintre aceste obiective : Conteazã pentru tine dacã Linux devine mai bun ºi mai rãspвndit ? Te pasioneazã libertatea programelor ? Eºti ostil monopolurilor ? Acþionezi оn credinþa cã trebuie sã vedem calculatoarele ca simple instrumente care fac lumea mai bogatã ºi mai umanã ?

Dar trebuie sã punctãm un lucru aici. Comunitatea hackerilor are niºte principii politice specifice, оn special defensive, оn special apãrarea dreptului la libera exprimare. Comunitatea se luptã ºi cu legile de proprietate intelectualã care ar face comunitatea open-source ilegalã. Unele dintre aceste proiecte pe termen lung sunt reprezentate de organizaþii precum Fundaþia Frontierei Electronice ( Electronic Frontier Fundation ). Dar оn spatele acestui lucru, cei mai mulþi hackeri vãd оn оncercarea de a sistematiza atitudinea lor un program politic explicit dubios; am оnvãþat, pe calea ce grea, cã aceste оncercãri au efecte negative divizвnd comunitatea. Daca cineva vrea sã te recruteze pentru a participa la un protest оn numele atitudinii hackerilor, atunci clar a оnþeles greºit. Raspunsul corect este probabil sã Taci ºi aratã-le codul.

A treia оntrebare include o definiþie recursivã. Am observat оn secþiunea numitã Ce este un hacker ? cã a fi un hacker þine foarte mult de apartenenþa la o anumita subculturã ºi reþea socialã cu o anumitã istorie. Оn trecut, hackerii erau un grup mult mai disipat decвt sunt astãzi. Dar importanþa unei reþele sociale a crescut оn ultimii 13 ani pe mãsurã ce internetul a facut posibilã menþinerea uºor a legãturii cu ceilalþi hackeri. O micã schimbare de comportament este cã оn acest deceniu avem propriile tricouri.

Sociologii care studiazã reþele precum cea a hackerilor sub sigla generalã de "colegii invizibile" au observat cã o caracteristicã a reþelelor de acest gen este cã au aºa numiþi pazitori ale porþilor, membrii cheie cu autoritate socialã care pot sã introducã noii membrii оn comunitate. Pentru cã termenul de "colegiu invizibil" care defineºte cultura hackerilor este un termen mult prea general ºi informal ºi rolul unui astfel de pãzitor al portilor este informal. Dar ceea ce fiecare hacker оntelege este cã nu orice hacker este un pãzitor al porþilor. Aceste persoane au o anumitã vechime ºi un anumit numãr de realizãri оnainte sã primeascã acest titlu. Cвt de mult este greu de precizat, dar fiecare hacker ºtie cвnd vede o astfel de persoanã.

Q:
O sã mã оnveþi cum sã fiu un hacker?
A:
Din momentul оn care am publicat prima datã aceastã paginã am primit nenumãrate cereri ( deseori cвteva pe zi ) de la persoane care оmi cereau sã le оnvãþ tot ce trebuie sã ºtie pentru a fi un hacker. Din nefericire, nu am timpul ºi energia sã fac acest lucru; propriile mele proiecte, ºi munca оn rolul partizan al comunitatii open-source оmi ocupa 110% din timp.

Chiar dacã aº fi avut acest timp la dispoziþie, a fi un hacker оnseamnã a avea o anumitã atitudine ºi un set mare de cunoºtiinþe pe care trebuie sã le dobвndeºti singur. O sã observi cã chiar dacã hackerii adevãraþi vor sã te ajute nu o sã te respecte dacã оi implori sã оþi spunã tot ce ºtiu.

Оnvaþã cвteva lucruri mai оntвi. Aratã cã оncerci, cã eºti capabil sã оnveþi singur. Apoi apeleazã la alti hackeri cu оntrebãri precise.

Dacã оi scri unui hacker niºte оntrebãri, sunt douã lucruri pe care trebuie sã le ºti. Оn primul rвnd am observat cã persoanele care sunt leneºe ºi neatente оn scris sunt de cele mai mult ori neatente ºi leneºe ºi оn gвndire, neavвnd capacitatea de a devenii hackeri buni, aºa cã ai grijã sã scri corect, sã foloseºti gramatica ºi semnele de punctuaþie, altfel vei fi ignorat. Оn al doilea rвnd nu cere ca mesajul sã fie trimis la o cãsuþã de mail diferitã de cea de pe care ai trimis mesajul; am aflat cã persoanele care fac acest lucru sunt deobicei hoþi care folosesc conturi furate, ºi nu avem nici un interes оn a rasplãti sau ajuta hoþi.

Q:
Cum pot sã оncep ?
A:
O bunã modalitate sã incepi este sã mergi la o intвlnire a unui grup de utilizatori Linux ( LUG ). Poþi sã gaseºti astfel de grupuri pe LDP General Linux Information Page; probabil cã existã unul aproape de tine, asociat cu o universitate sau un colegiu. Membrii acestei comunitãþi оþi vor da o copie Linux ºi te vor ajuta sã оl instalezi ºi sã оncepi sã оnveþi.

Q:
Cвnd trebuie sã оncep? Este prea tвrziu pentru mine sã оnvãþ?
A:
Orice varstã la care eºti motivat este bunã. Mulþi oameni devin interesaþi оntre 15 ºi 20 de ani, dar cunosc excepþii оn ambele direcþii.

Q:
Cвt va dura sã оnvãþ sã devin un hacker?
A:
Asta depinde de cвt de talentat eºti ºi cвt de mult eºti dispus sã munceºti. Majoritatea oamenilor pot sã оnveþe un volum respectabil de informaþii оn 18 luni panã la 2 ani, dacã se concetreazã. Nu te gвndi cã se terminã aici; dacã eºti un hacker adevãrat o sã оþi petreci restul vietii оnvãþвnd ºi perfecþionвndu-þi cunoºtinþele.

Q:
Sunt Visual Basic sau C# limbaje bune pentru оncepãtori?
A:
Dacã pui aceastã оntrebare оn mod sigur te gвndeºti sã оnveþi sã fi un hacker folosind un sistem Microsoft Windows. Aceasta este o idee proastã оn sine. Cвnd am comparat оncercarea de a оnvãþa sã fi un hacker pe Windows cu a оnvãþa sã dansezi оmbrãcat оn gips, nu glumeam. Nu оncerca asta. E urвt ºi nu va оnceta sã fie urвt.

Sunt probleme specifice cu Visual Basic ºi C#; оn principal din cauza faptului cã nu sunt portabile. Deºi existã implementãri open-source ale acestor limbaje, standardele implementate nu acoperã decвt o micã parte din interfaþa de programare. Оn Windows majoritatea librãriilor sunt proprietatea unui singur producãtor ( Microsoft ); daca nu eºti extrem de atent la ce fel de facilitãþi foloseºti, mult mai atent decвt poate fi un оncepãtor o sã ajungi sã fi blocat, softul fiind portabil doar pe platformele pe care Microsoft decide sã le suporte. Dacã оncepi pe Unix, sunt disponibile limbaje mult mai bune. De exemplu, Python.

Visual Basic este groaznic. Ca orice alt Basic este slab gвndit ºi nu te оnvaþã decвt obiceiuri proaste de programare. Nu mã ruga sã le explic оn detaliu, aceastã explicaþie ar umple singurã o carte. Оnvaþã un limbaj bine realizat.

Unul dintre aceste obiceiuri proaste este sã devii dependent de librãriile ºi uneltele de dezvoltare ale unui singur producãtor. Оn general orice limbaj care nu este suportat mãcar sub una dintre platformele Linux sau BSD, ºi/sau mãcar de trei producãtori diferiþi de sisteme de operare, este un limbaj slab оn care sã оnveþi.

Q:
O sã mã ajuþi sã sparg un sistem, sau sã mã оnveþi cum sã sparg programe?
A:
Nu. Orice persoanã care pune o astfel de оntrebare dupã ce a citit acest set de оntrebãri frecvente este prea proastã pentru a fi educatã chiar dacã aº avea timpul necesar. Orice fel de оntrebãri pe email legate de acest subiect vor fi ignorate sau vor primi un rãspuns brutal. Singur trebuie sa inveti si sa faci, noi doar te vom indruma si te vom ajuta cu un sfat sau doua...

Q:
Cum pot sã obþin parola contului altei persoane?
A:
Acesta este cracking. Aici nu vom trage mare atentie crackingului!

Q:
Cum pot sã sparg/citesc/monitorizez casuþa de mail a altcuiva ?
A:
Acesta este cracking. Desi nu ne interesam, oricum, vom scrie mai multe articole pe aceasta tema deoarece e o mare intrebare la multi hackeri incepatori!

Q:
Am fost crackuit. O sã mã ajuþi sã mã apar de atacuri viitoare ?
A:
De fiecare datã cвnd am fost оntrebat acest lucru, оntrebarea venea de la o persoanã care rula Microsoft Windows. Nu este posibil sã securizezi Windows оmpotriva atacurilor; codul ºi arhitectura au pur ºi simplu prea multe probleme, ceea ce face securizare Windows o misiune imposibila. Singura rezolvare este sã treci la Linux sau la alt sistem de operare mai bun care sã fie capabil de securitate. Dar daca nu ai o astfel de posibilitate, vom incerca impreuna sa facem o securitate cit de cit mai buna!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://elektra.forumgratiut.ro
 
intrebari frecvente (hack )
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ElektrA*-=TeaM=- :: Counter-Strike :: Diverse-
Mergi direct la: